MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5

Tuesday, August 20, 2019
A painting of Willem de Kooning

Midterm Part 5 – questions 10 - 15, include its answer (total questions are 16)

Use this information for the next six questions:
category <- c('a', 'g', 'd', 'a', 'd', 'g', 'g', 'd')
speed <- c(60, 83.3, 71, 64.4, 75, 90, 87, 73)

10) The data type of the category object is:
Select one:
a. numeric
b. factor …>Correct
c. complex
d. mixed

11) The data type of the speed object is:
Select one:
a. numeric …>Correct
b. factor
c. complex
d. mixed


Another painting of Willem de Kooning

12) What is the mean of the category object?
Select one:
a. 'a'
b. 'd'
c. 'g'
d. between 'd' and 'g'
e. none of the above …>Correct

13) What is the mean of speed (rounded to 1 decimal place)?
Select one:
a. 75.5…> Correct
b. 90.0
c. 60.0
d. 74.0
> speed <- c(60, 83.3, 71, 64.4, 75, 90, 87, 73)
> mean (speed)
Result:
[1] 75.4625


Willem de Kooning’s painting

14) What is the sample standard deviation of the speed data (rounded to 1 decimal place)?
Select one:
a. 113.4
b. 74.5
c. 10.6 …>Correct
d. 90.0
> sd(speed)
Result:
[1] 10.64719

15) What is the minimum value of the speed data:
Select one:
a. 15.1
b. 60.0 …>Correct
c. 74.0
d. 14.9
e. 30.0
> min(speed)
Result:
[1] 60


# To be continued to part 6

29 comments:

  1. Replies
    1. Thank you to visit:
      MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5
      -
      A painting of Willem de Kooning

      Midterm Part 5 – questions 10 - 15, include its answer (total questions are 16)

      Use this information for the next six questions:
      category <- c('a', 'g', 'd', 'a', 'd', 'g', 'g', 'd')
      speed <- c(60, 83.3, 71, 64.4, 75, 90, 87, 73)

      Delete
    2. MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5
      -
      15) What is the minimum value of the speed data:
      Select one:
      a. 15.1
      b. 60.0 …>Correct
      c. 74.0
      d. 14.9
      e. 30.0
      > min(speed)
      Result:
      [1] 60

      Delete
  2. Replies
    1. Thank you to visit:
      MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5
      -
      10) The data type of the category object is:
      Select one:
      a. numeric
      b. factor …>Correct
      c. complex
      d. mixed

      Delete
  3. Replies
    1. Thank you to visit:
      MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5
      -
      11) The data type of the speed object is:
      Select one:
      a. numeric …>Correct
      b. factor
      c. complex
      d. mixed

      Delete
    2. MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5

      Delete
  4. Replies
    1. Thank you to visit:
      MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5
      -
      12) What is the mean of the category object?
      Select one:
      a. 'a'
      b. 'd'
      c. 'g'
      d. between 'd' and 'g'
      e. none of the above …>Correct

      Delete
  5. Replies
    1. Thank you to visit:
      MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5
      -
      13) What is the mean of speed (rounded to 1 decimal place)?
      Select one:
      a. 75.5…> Correct
      b. 90.0
      c. 60.0
      d. 74.0
      > speed <- c(60, 83.3, 71, 64.4, 75, 90, 87, 73)
      > mean (speed)
      Result:
      [1] 75.4625

      Delete
  6. I like maths but I must admit that I dont't like Statistics. ;-)

    Best regards

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you to visit:
      MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5
      -
      14) What is the sample standard deviation of the speed data (rounded to 1 decimal place)?

      Select one:
      a. 113.4
      b. 74.5
      c. 10.6 …>Correct
      d. 90.0
      > sd(speed)

      Result:
      [1] 10.64719

      Delete
  7. It's all a mystery for me but it sounds interesting. I am not good at math and I am always lost in statistics. But I was fascinated by paintings and love them very much!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I see.....

      Thank you to visit:
      MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5
      -
      15) What is the minimum value of the speed data:

      Select one:
      a. 15.1
      b. 60.0 …>Correct
      c. 74.0
      d. 14.9
      e. 30.0

      > min(speed)

      Result:
      [1] 60

      Delete
  8. Replies
    1. Thank you to visit:
      MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5
      -
      Use this information for the next six questions:
      category <- c('a', 'g', 'd', 'a', 'd', 'g', 'g', 'd')
      speed <- c(60, 83.3, 71, 64.4, 75, 90, 87, 73)

      Delete
  9. I was not that good at Maths myself but my daughter was!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you to visit:
      MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5
      -
      10) The data type of the category object is:
      Select one:
      a. numeric
      b. factor …>Correct
      c. complex
      d. mixed

      Delete
  10. Se ven estupendos estos trabajos ! Espero tu opinión en mi última selección de vestidos ! Espero que te gusten ! Feliz día ! ♡♡♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you to visit:
      MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5
      -
      11) The data type of the speed object is:
      Select one:
      a. numeric …>Correct
      b. factor
      c. complex
      d. mixed

      Delete
  11. Hello beautiful, a great post, I found it super interesting. Would you like us to follow each other? let me know. a hug

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you to visit:
      MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5
      -
      12) What is the mean of the category object?
      Select one:
      a. 'a'
      b. 'd'
      c. 'g'
      d. between 'd' and 'g'
      e. none of the above …>Correct

      Delete
    2. MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5

      Delete
  12. Interesring, waiting for the next part

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you to visit:
      MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5
      -
      13) What is the mean of speed (rounded to 1 decimal place)?
      Select one:
      a. 75.5…> Correct
      b. 90.0
      c. 60.0
      d. 74.0
      > speed <- c(60, 83.3, 71, 64.4, 75, 90, 87, 73)
      > mean (speed)
      Result:
      [1] 75.4625

      Delete
  13. I also failed, but I like the de Kooning paintings!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you to visit:
      MATH 1280 Introduction to Statistics – Midterm Exam – part 5
      -
      14) What is the sample standard deviation of the speed data (rounded to 1 decimal place)?

      Select one:
      a. 113.
      b. 74.
      c. 10.6 …>Correct
      d. 90.0
      > sd(speed)

      Result:
      [1] 10.64719

      Delete